שיפוץ-משרד-בוריס-אלומניום

עומדים בפני שיפוץ המשרד? קבלו כמה טיפים חשובים רגע לפני שתצאו לדרך

בשנים האחרונות, במיוחד בהשפעת חברות ההייטק מרביתנו מקפידים לתת שמות לב גדולה יותר לסביבת עבודה נעימה, היות ורבים מאיתנו ואנו נמצאים במרבית שעות יום העבודה (ובכלל) במשרד. אם התחלת לקרוא את המאמר הזה, אני מניח שגם אתם נמצאים בשלב טרום ביצוע השיפוץ ואיחולי הכנים מקרב לב על ביצוע פרויקט מוצלח וקבלת תוצאה סופית רצויה. שיפוץ משרדים קומפלט מכניס ללא ספק, רוח חדשה בקרב העובדים והמנהלים כאחד ואחת מההשקעות הנכונות שנדרשות לצורך שמירה על מורל גבוהה לאורך זמן.

 

אם כן, מהם הדברים שחשוב לנו לדעת לפני תחילת השיפוץ של המשרד?

 

  1. תקציב השיפוץ – התייעצו עם המעצב/ת ובצעו הערכה מקורבת ככל שניתן של העלות הסופית של השיפוץ ועל זה הוסיפו 20% לפחות. כן זה נשמע מצחיק שצריך להוסיף 20% לאחר שביצענו הערכה מקורבת, אבל במציאות, בכל פרויקט גדול (לא רק בשיפוץ משרד) ישנם דברים בלתי צפויים. בצבא שלנו מכירים זאת היטב ואף נתנו לזה שם מבצעי בלת"ם. צפה לבלתי מצופה. בכדי למזער עד כמה שניתן את עבודתינו השוטפת בחברה, לצורך מתן מענה לבעיות וביקורות באתר בזמן השיפוץ אני ממליץ על עבודה עם מפקח מטעמכם שיעבוד בצמוד למעצב/ת ויוודא שהדברים מבוצעים על פי התוכנית ובצורה המקצועית ביותר. 

 

  1. עבודה עם קבלן רשום – בפרויקטים גדולים העבודה עם קבלן רשום הינה הכרח על פי חוק אולם גם אם אינכם נדרשים לכך על פי החוק, חשוב לעבוד עם קבלן רשום, המפיק חשבוניות כחוק ונותן אחריות מלאה לעבודה ולכל המתחייב בהסכם ובהצעת המחיר. נכון, קבלנים לא רשומים עולים פחות, אולם בחברה, ההוצאות של השיפוץ ולרבות המע"מ מוכרים באופן מלא, כך שהשוואה לשיפוץ בית פרטי, בו ההוצא והמע"מ לא מוכר, כאן לא כדאי לחסוך.

 

  1. חוזה מול ספקי שירות – מכיוון שכל יום עבודה, עולה לחברה כסף רב, ועיכוב במסירת העבודה עלול להכניס את הפרויקט והחברה להוצאות ואף הפסדים, חשוב לעגן התחייבות לסיום העבודה וקנסות במקרים של פיגור במסירה. בין היתר חשוב להכניס להסכם (אותו מומלץ כמובן לערוך עם עו"ד) התייחסות לעלויות נוספות – בין אם לפי מחיר למ"ר או לשעת עבודה וכו' – שיהיה למקרה הצורך.

 

  1. פוליסת ביטוח לעסק – ביצוע הביטוח הינו באחריות הקבלן המבצע – לרבות ביטוח על נזקים או פגיעות בגוף באתר הבניה. וודאו שאתם מכוסים ביטוחית מכל נזק שעשוי לקרות לרכוש או לגוף, לכל אחד מהנמצאים באתר בזמן השיפוץ. התייעצו עם סוכן הביטוח שלכם מראש והימנעו מאי נעימות והפסדים כספיים.

 

  1. הקפאת ארנונה – בזמן שיפוץ משרד, לא נדרשים לשלם ארנונה על הנכס היות והוא לא נמצא בשימוש. כשמדובר על משרדים של מאות ואלפי מ"ר מדובר בסכומים גבוהים מאד שניתן לחסוך וכדי לנצל הטבה זאת המגיעה לכם.

 

עבודות הנפוצות המתבצעות בזמן שיפוץ משרדים

 

עבודות הריסה ופינוי פסולת – ודאו שהפסולת מפונה באופן חוקי לאתר מורשה לפינוי פסולת בניין.

עבודות בניה בגבס – קירות מחיצות ותקרות צפות יש לבצע על ידי בעל מקצוע מומחה לתחום. התקרות מבוצעות בשלב מאוחר יותר לאחר התקנות תשתית חשמל אינסטלציה ולעיתים ספרינקלרים במידת הצורך (יש לבדוק אם נדרש אישור כיבוי אש). לקראת תום תהליך השיפוץ מבוצעות עבודות הצביעה של הגבס והתקנות התקרה הצפה.

עבודות ריצוף – בד"כ לא ידרש פירוק והתקנה מחדש של ריצוף, היות ובמשרדים נהוג להתקין את הריצוף הנדרש על משטח בטון מוחלק. הבחירה שלרב שטחי הריצוף יהיו שטיחים מקיר לקיר או/ו פרקטים ובחדרים רטובים – לרבות במטבחונים, וחדרי שירותים ריצוף קרמיקה.

עיצוב קירות – לקירות במשרדים נותנים תשומת לב רבה ושונה מאשר בבתים פרטיים ובמיוחד בחללים משותפים – כגון לובי כניסה, חדרי ישיבות ואולמות נהוג לעצב את הקירות עם טפטים מעוצבים בהתאמה אישית. הכוונה היא לעיצוב של ויזואל מתחום פעילותה של החברה, התפתחות היסטורית שלה, השגים ופרסים ואף פטנטים שנרשמו על שמה. כל דבר שיכול להציג את החברה באור חיובי ולתרום לחיזוק המוטיבציה של העובדים בחללים (כגון משפטי השראה) מבורך.

עבודות חשמל – גופי תאורה, מתגים, שקעים (לפי תכנון שולחנות עבודה) ארון חשמל, מיזוג ועוד

עבודות אלומיניום – התקנה של קירות זכוכית, דלתות ופתחים אלומיניום בשילוב זכוכית

עבודות נגרות – ארונות לחדרי עבודה, למטבחונים מידוף שיגדות ועוד

אינסטלציה – צנרת מים, צנרת ביוב והתקנת כלים סנטריים

 

ייתכן ונגלה שנדרשים בעלי מקצוע נוספים, אולם אלו הם הראשיים שבנהם.

בברכת שיפוץ קל ומהיר עד כמה שניתן!

שתפו אותנו

אל תקבל החלטה לפני שתתקשרו

פגישה והצעת מחיר ללא התחייבות!

או מלא פרטים ואתקשר בחזרה:

דילוג לתוכן